SKOP PERUSAHAAN, TEKNOLOGI DAN MESIN


SKOP PERUSAHAAN



1. Pemprosesan halwa buah

( Halwa Pisang, Betik, Labu dan Nenas. Buah-buahan lain adalah Rozel, Kundor, Keledek Vitato, Limau   Kasturi, Rambutan, Belimbing, Tembikai Wangi, Mangga, Kelapa dan lain-lain buah tempatan.












2. Pemprosesan Skuas dan Minuman Buah

( Bersumberkan bahan mentah seperti di atas )









3. Pembungkusan Air Minuman

( Air Minuman Berbungkus R.O )








4. Pemprosesan Sisa Pepejal dan Cecair Buah

( Cuka Asli, Makanan Ternakan dan Baja Organik)









TEKNOLOGI DAN MESIN







1.MESIN BASUH BUAH





2.MESIN KUKUS BUAH




3.MESIN PENYEJUK KODENSASI




4.MESIN PENAPIS AIR R.O




5.ALAT DANDANG WAP ( BOILER )




6.ALAT PENGERING




7.MESIN TIMBANG SEMI-AUTO




8.MESIN HALWA BUAH ( HAMPAGAS )




9.MESIN PENGGAUL HALWA




10.MESIN PELEKAT PLASTIK




11.MESIN PEMOTONG BUAH




12.BILIK SEJUKBEKU